Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
A boldogság 33 pillanata

A boldogság 33 pillanata

RON 26.00
1 Raktáron

 

A pétervári németek kalandos feljegyzéseiből

 

Miközben dohányoztunk, minden földi jóval eltelve, arról beszélgettünk, hogy küldetésünket végül is sikeresen teljesítettük. Mindazonáltal el kellett ismernünk, hogy nem ment minden tökéletesen. Boriszt például kiszállították. A velem szemben ülő ekkorra elég erőt gyűjtött ahhoz, hogy bevallja: a hátsó ablakon át látta, hogy a botütések alatt támolygó Boriszt a mocsár felé terelik. Egyetértettünk abban, hogy ez nem jó jel Borisz további sorsára nézve, tekintettel arra, hogy már régóta szívbeteg volt.

Ingo Schulze kiválóan tud távolságot és közelséget tartani, csodálkozik, de nem furcsálkodik, megmerül, de nem dagonyázik anyagában, egy szóval: tudja a helyét, érzi az arányokat, ezért képes nem csupán beszélni, hanem mondani is ezt-azt a boldogságról...
Hogy látomást látna, az némi túlzás, csupán a várost látja valami gyors és gyönyörű változásban, mintha egy több dimenziós kamerával, időben és térben végigsvenkelnénk Szentpétervár írói másán: összefogott nagyon erős pillanatkép. (Parti Nagy Lajos)

 

Szerző: Ingo Schulze
Fordító: Nádori Lídia
Kiadó: Gondolat, 2004, második kiadás
Sorozat: Gondolat Világirodalmi Sorozat
341 oldal, keménytáblás, védőborítóval
új állapotban

© CarpeLibrum | 2019 – 2021
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

Feliratkozás

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.