Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
A harmadik kívánság 2.

A harmadik kívánság 2.

RON 25.00
1 Raktáron

Íme, folytatódik Róbert Fulghum írói munkásságának eddigi legnagyobb vállalkozása: A harmadik kívánság első kötetében megismert hősök történetét az író ebben a részben is a már megszokott, meglepő fordulatokban bővelkedő cselekménybonyolítással szövi tovább. (Nota bene, a trilógiának ez a második darabja önálló regényként is olvasható!) A helyszín, mint legutóbb is, a széles nagyvilág: a high-tech iparból menekülő Alice, az orvosi hivatásában megingott Max-Pol, valamint Alex, az öreg görög-angol kalandor-tudós folytatják vándorútjukat, ami a ravasz író számára lehetőséget teremt, hogy mintegy mellékesen új helyeket, embereket, kultúrákat mutasson be közönségének.
A kötet olvasói a hősök nyomában természetesen eljuthatnak a korábbi események színhelyeire, Japánba, Amerikába és az író szeretett Görögországába is... legfőképpen azonban Krétára, az első kötetben említett vendéglői asztalhoz, ahol Fulghum ígéretének megfelelően végül viszontlátják egymást.
Rosszul ismernénk azonban a kimeríthetetlen leleményű szerzőt, ha azt hinnénk, hogy ez már a végkifejlet, a történet ugyanis kétszer is enyhén szólva váratlan fordulatot vesz, hogy a következőkben az olvasó efféle nem éppen szokványos kérdésekkel szembesüljön:
- részt vehetünk-e egész valónkkal valaki másnak az életében, ám anélkül, hogy szerelem fűzne egymáshoz bennünket?
- cserélhetünk-e személyiséget, „folytathatjuk-e tovább" valaki másnak az életét?
- visszahozhatja-e egymást az életbe két ember, akik külön-külön már lemondtak az evilági boldogságról?
A bölcselő és lélekbúvár Fulghum persze elsősorban elbeszélő, aki virtuóz módon keveri a lapokat, és a könyv utolsó soráig - feszültségben tartja az olvasót.

Szerző: Robert Fulghum
Fordító: Vizi Katalin
Kiadó: Cartaphilus, 2008
413 oldal, keménytáblás papírborítóban
új állapotban

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom