Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
A napkeleti utazás, Sváb életrajz

A napkeleti utazás, Sváb életrajz

RON 19.00
1 Raktáron

"...Mostanság sokféle elégedetlen beszédet hallani, miszerint atyáink hite és erkölcse leáldozóban volnának, és hogy gonosz események lészenek eljövendők, némelyek Johannis Apokalipsiséből jövendelék meg az Antikrisztus közelgő eljövetelét. Nem tudhatom, miként leend, ám az, mi kedves muzsikánkat illeti, bevallom: korunkban nem egy bámulatos és pezsdítő újításban részesíttetett, összességében azonban elveszének belőle a régi mseterek tiszta, szigorú és nemes vonásai, s bár divatosabbá és hízelkedőbbé, mindazonáltal léhábbá és gátlástalanabbá is vált."

A kötet két írását Az üveggyöngyjáték (1943) című regény kapcsolja össze. A napkeleti utazás 1927 és 1929 között, mintegy a nagy regény „előmunkálataként” keletkezett, s Hesse magát a regényt is a „napkelet utazóinak” ajánlja. A Sváb életrajz 1934-ben született két változatban, és Az üveggyöngyjáték egyik tervezett életrajza volt, amelyet végül Hesse mégsem dolgozott ki teljesen, és nem vett fel a regénybe.

Szerző: Hermann Hesse
Fordító: Horváth Géza
Kiadó: Cartaphilus, 2004
170 oldal, keménytáblás papírborítóban
jó állapotban

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.