Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
A sátán kutyája

A sátán kutyája

RON 20.00
1 Raktáron

Egy nap vidéki körorvos keresi fel Sherlock Holmest, a híres detektívet Baker Street-i otthonában, hogy beszámoljon páciense és barátja, Sir Charles Baskerville halálának különös körülményeiről. Látogatása során elmeséli azt az évszázados legendát, amely szerint a Baskerville családot szörnyű átok sújtja: a gonosz és kegyetlen ős, Hugo Baskerville tetteinek következtében valamennyi leszármazottjára véres, borzalmas halál vár; a ködös és kietlen lápvidéken egy ördögi lény ólálkodik, arra várva, hogy lecsapjon áldozatára. Baskerville Hall új tulajdonosára, Henry Baskerville-re nagy veszély leselkedik. Holmes megbízza hű segítőtársát, Dr. Watsont, hogy kísérje el az ifjú örököst Baskerville Hallba és segítsen fényt deríteni a rejtélyre. A komor kastély és a körülötte elterülő kihalt pusztaság mintha valóban természetfeletti titkokat rejtene. Csakhogy Sherlock Holmes szerint a nyomok bűntényre utalnak...

„Október 16. Fülledt, ködös idő. Odakint szemerkél az eső. A kastélyt gomolygó felhők övezik. Néha felszakadoznak, s ekkor kilátni a csupasz lápra, a vékony, ezüstfehér erekre a dombok lejtőin s a nedvesen csillogó távoli sziklatömbökre. A hangulat kint is, bent is csüggesztő. Én úgy érzem, ólmos súly nehezedik szívemre, bujkáló veszedelem előérzete, mintha bármelyik pillanatban nyakunkon lehetne a katasztrófa, s ez annál is borzalmasabb, mert képtelen vagyok közelebbről meghatározni, mitől is félek.

A láp komor végtelenségéből hirtelen fülünkbe hatolt a különös ordítás, amelyet már egyszer hallottam a grimpeni ingovány talaján. A szél hozta felénk az éjszaka sötétjéből: először elnyújtott, mély morgás hallatszott, ezt eget verő üvöltés követte, ami végül panaszos hörgésben halt el. Újra és újra felhangzott, mint valami fogcsikorgató, vad fenyegetés, a levegő is beleremegett.”

Szerző: Arthur Conan Doyle
Fordító: Rakovszky Zsuzsa
Kiadó: Könyvmolyképző, 2005
219 oldal, keménytáblás papírborítóban
12 éves kortól
szép állapotban

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom