Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
A szerelem csodája

A szerelem csodája

RON 14.00

„A ​szerelem csodája: csak most tudom, mit jelent szerelemben, hűségben, bizalomban élni.. mintha végre hazataláltam volna, oly sok hosszú év után.”
Elisabeth ötvenkilenc éves. Egész életében várt a férfira, akit szeretett. Végre eljött az évtizedek óta áhított nap: a férfi elvált feleségétől. Elmegy Elisabeth-hez, hogy megünnepeljék új, közös életük kezdetét – és holtan esik össze. Elisabeth magára marad. Magányos- vagy inkább szabad? Megszabadult a kapcsolattól, mely oly sok fájdalmasan boldog évvel gazdagította…?
A gyász első, bénító hónapjai múltán Elisabeth mindenét pénzzé teszi vagy elajándékozza, és két jókora bőrönddel fölkerekedik, hogy új életet kezdjen.
Velencéig vonattal utazik, ott pedig hajóra száll az Égei-tenger felé. Amikor a hajó kiköt Szantorini szigetén, Elisabeth megbűvölten nézi Fira hófehér házait: itt, éppen itt akar új otthont teremteni! Kibérel egy takaros kis házat, görögül kezd tanulni – újra kezdi az életét. Csakhamar munkát is talál: régi vonzalma az ékszerek és a drágakövek iránt egy ékszerüzletbe vezérli. A távollévő tulajdonos fia eladóként alkalmazza, Elisabeth pedig szinte vonzza a vásárlókat. Mintha az emberek lelkébe látna: mindenki számára megtalálja a megfelelő ékszert. Napfény, drágakövek, tenger, létbiztonság.. S ekkor felbukkan egy férfi, aki felizzítja, de fel is forgatja Elisabeth révbe jutott életét, mindennek új értelmet ad. Elisabeth tudja: Konstantin az, akire várt… Mert hatvanon túl is vannak nagy szerelmek.

Szerző: Ruth Maria Kubitschek
Fordító: Ballér Piroska
Kiadó: Canissa, 2005
239 oldal, keménytáblás papírborítóban

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!