Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
A templomosok története

A templomosok története

RON 30.00
1 Raktáron

Korábbi sikeres könyvünk (Európa titkos története) szerzője most szinte enciklopédiaként foglalja össze mindazt, amit a középkor legendás lovagrendjéről, a templomosokról tényként vagy feltevésként megfogalmaztak. A templomosokhoz legendák és tévhitek sokasága kapcsolódik, de igazi ténykedésüket még mindig homály fedi. A kötet ezt a homályt szeretné eloszlatni.

„A népszerű könyveknek és filmeknek köszönhetően a templomosok története beleívódott a köztudatba. Ezek azonban gyakran inkább elfedik a valóságot és hamis képet festenek, melyek az állandó ismétlésnek köszönhetően egyre hihetőbbnek tűnnek. A koholmányok mögött azonban egy sokkal érdekesebb és rejtélyesebb valódi történet bújik meg.
A templomosok történetében, zászlójukat és vértjüket leszámítva, semmi nem fehér vagy fekete, semmi nem egyértelmű. A rend története tele van ellentmondásokkal, ellentétekkel. Rejtély övezi a rend fennállásának első tíz évét is. Mi volt a kilenc lovag valódi küldetése Jeruzsálemben? Kincset kerestek a Salamon templomának egykor helyet adó Templom-hegy alatt? Milyen tárgyakra és dokumentumokra leltek a Szentföldön, milyen ismeretekre tettek ott szert? Véletlen, hogy röviddel a templomos rend megalapítása után épültek az első gótikus katedrálisok, melyek építéséhez alapos ismeretekre és mérnöki képességekre is szükség volt? A kutatásoknak és új felfedezéseknek köszönhetően lehetőségünk nyílik némiképp fellebbenteni a titkok fátylát. 2001-ben a vatikáni titkos levéltárból előkerült egy később Chinon-tekercs néven nyilvánosságra hozott dokumentum, ami új fényben világítja meg a templomosok történetét. 2012-ben telt el pontosan hétszáz év a templomos rend feloszlatása óta, és mi hét évszázad távlatából a templomos lovagrend történetének nyomába szegődünk.” (a Szerzők)

 

Szerző: Bohumil Vurm, Zuzana Foffová
Fordító: Barna Ottilia
Kiadó: Sziget, 2013
188 oldal, keménytáblás, védőborítóval
új állapotban
illusztrált

© CarpeLibrum | 2019 – 2021
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

Feliratkozás

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.