Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
A világ története 10 és 1/2 fejezetben

A világ története 10 és 1/2 fejezetben

RON 26.00
1 Raktáron

Julian Barnes 1946-ban született. Érett fejjel, 1980-ban adja közre első két regényét, s mindkettővel jelentős irodalmi díjat nyer el. Harmadik könyve, a magyarul még 1989-ben megjelent Flaubert papagája széles körű nemzetközi visszhangot kiváltó, rafinált remekmű. De a Flaubert papagája sikerét is meghaladja, és valóságos „kultuszkönyv” lesz A világ története 10 és 1/2 fejezetben. Nagy műveltséggel, szellemesen és ironikusan értelmezi (át) vagy transzponálja történelmünk néhány kulcsepizódját, a vízözöntől - Jónás és a cethal kalandján, a középkor vallási viszálykodásain, a Medúza, majd a Titanic hajótörésén, a menekülő zsidókkal tengeri kálváriát járó St. Luis történetén, illetve a legújabb kori történelem olyan aktualitásain át, mint a terrorizmus, a csernobili atomkatasztrófa vagy a holdraszállás - egészen a túlvilágig.

„Mulatságos, nagy tudásanyagot görgető, tekintélyromboló, olykor zseniális könyv, öröm olvasni. Barnes mintha szent szövegek középkori szövegmagyarázóinak mai, nagy élettapasztalattal rendelkező, világias megtestesülése volna, s a regény, ahogyan ő előadja, lábjegyzet a történelemhez, felforgató tevékenység mindennemű status quo ellen, zseniális és sziporkázó széljegyzet mindannak a margóján, amit arról tudunk, hogy mit gondolunk arról, amiről azt gondoljuk, hogy tudjuk.” Salman Rushdie (The Observer)

„Töméntelen sok morális és intellektuális táplálék és rengeteg humor van ebben a könyvben... elbeszélés és tanítás, ami rabul ejti s ugyanakkor felszabadítja, de legfőképpen elbűvöli az olvasót.” Financial Times

Szerző: Julian Barnes
Fordító: Feig András
Kiadó: Ulpius-ház, 2002
361 oldal, füles, kartonált
jó állapotban

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom