Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Eszter hagyatéka és három kisregény

Eszter hagyatéka és három kisregény

RON 26.00
1 Raktáron

A kötet négy kisregénye időben szinte az egész Márai-életművet átíveli: A mészáros 1924-ben, az Eszter hagyatéka és a Déli szél 1939-ben látott napvilágot, a kötetet záró "krimi", a Szívszerelem (1985) pedig most jelenik meg először nyomtatásban.
Valamennyi témája jellegzetesen márais: az emberi kapcsolatokat vizsgálja sors és titok, találkozás és elválás motívumain keresztül gazdag leírásokkal és belső monológokkal.
Az Eszter hagyatéka (A gyertyák csonkig égnek mellett) az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere Nyugat-Európában.


"Hallgatásom egyáltalán nem zavarta. Fel és alá járt, fényképeket nézegetett, néha, amolyan olcsó művészmozdulattal végigsimította ritkuló, őszes sörényét.
Elfogulatlanul mászkált a szobában, mint aki az elébb - huszonöt év előtt - kis időre eltávozott innen, mert éppen elhívták valahová; de most már visszatért, s kissé szórakozottan folytat egy párbeszédet, inkább csak a rend kedvéért. Egy régi velencei üvegpoharat emelt föl az asztalról, s gyönyörködve nézte."

Szerző: Márai Sándor
Kiadó: Helikon, 2006
384 oldal, keménytáblás
jó állapotban

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom