Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Fedél nélkül New Yorkban, Beszélgetések az írásról

Fedél nélkül New Yorkban, Beszélgetések az írásról

RON 22.00

Két mű, két különleges művészi hang egy kötetben. Stringer embermeséinek és a két szerző beszélgetéseinek közös üzenete: a társadalmi felelősségvállalás szükségessége és az író leküzdhetetlen vágya, hogy író maradhasson. Lee Stringer kokainfüggő hajléktalanként élt New York utcáin a nyolcvanas évek elejétől a kilencvenes évek közepéig. Egy napon valami hegyes eszköz után kutatott, hogy kitisztítsa vele a pipáját, és egy ceruzacsonkra akadt. Megtalálta, és írni kezdett vele. Szenvedélyes drogosból hamarosan szenvedélyes íróvá vált, otthontalanként az írásban lelt otthonra. A Street News szerkesztőjeként keserű iróniával, de mély emberséggel, bölcsességgel, hihetetlenül érzékletesen és hitelesen írta meg az utca népének történeteit. Stringer írásait olvasva rádöbbenhetünk, hogy a New York-i elesettek világa nem is áll olyan távol tőlünk, és gondolatai érzékenyebbé tehetnek saját világunk megértésére is.

A kötet második része két különleges művész találkozása. Vonnegut és Stringer beszélgetéseik nem csupán az írásról szólnak, hanem a művészetről és általában az egész életről. Egyformán lelkesednek egymás írásaiért és magáért az életért, soha nem veszítik el humorérzéküket. A hatásos tőmondatok korában, ahol az irodalom bizonyos értelemben feleslegessé vált, Stringer azért ír, hogy "ne kelljen olyan praktikusnak lennünk", Vonnegut pedig így prédikál: "Az emberek mindig is fognak regényeket vagy legalábbis novellákat írni, mert rájönnek, hogy így tudják kezelni saját neurózisukat. "

Szerző: Lee Stringer, Kurt Vonnegut
Fordító: Szántai Zsolt, Kepes János
Kiadó: Nyitott Könyvműhely, 2006
253 oldal, puhafedeles

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.