Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Hazai utazók Erdélyben

Hazai utazók Erdélyben

RON 21.00
1 Raktáron

Erdély tájait, városait, falvait és lakóit — a nemeseket és a földművelőket, a magyarokat és a nemzetiségeket — mutatja be ez a gyűjtemény. A XIX. század jeles személyiségei – köztük Csokonai, Kazinczy, Széchenyi, Déryné, Petőfi, Jókai és Orbán Balázs — az utazás testközelségéből számolnak be élményeikről, tapasztalataikról, melyeket lovon, hintón, postakocsin utazva vagy gyalogosan szereztek. A reformkori unió tavaszelőjén, majd a szabadságharc leverése után papírra vetett gondolatokat a „trianoni megpróbált magyarok” figyelmébe ajánlotta 1942-ben a kötet szerkesztője, Molter Károly. A XXI. századi olvasók hasonlóképpen járnak e könyv lapjait forgatva: a kincses Erdélyről szóló gyönyörű leírásokkal, a múlt megismerésének szellemi kalandjával és máig érvényes tanulságokkal gazdagodnak.

 

A szöveget gondozta: Ugrin Aranka
Kiadó: Új Palatnius Könyvesház Kft., 2016
222 oldal, keménytáblás
új állapotban

© CarpeLibrum | 2019 – 2021
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

Feliratkozás

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.