Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Hogy a macska rúgja meg!

Hogy a macska rúgja meg!

RON 42.00
10 Raktáron

Cicás népmesék az Óperenciás-tengeren túlról

Macskásságok felnőtteknek

„Szabó Enikő igazi hivatásos mesemondó, és ez meg is látszik a könyv minden részletén. A történetek mindegyikét gondosan válogatta a világ különböző kultúráiból, hogy megmutassa velük a macskáknak kilencnél jóval több mesei életét. A mesék élnek a keze alatt, érkeznek valakitől, s útnak indulnak valakihez, az olvasóhoz, ugyanazzal a töretlen mesélői lendülettel, amivel a szájhagyományban utaznak évszázadok óta. A macskák rejtélyt, bölcsességet, humort és eleganciát hoznak a mesevilágba, ahogy sokszor a mindennapi életbe is; a kötet végén pedig egy rövid esszén keresztül betekintést nyerhetünk mesei szerepeik mélyebb, szimbolikus rétegeibe. Az embernek, aki ezt a könyvet olvassa, magának is kedve támad dorombolni.” (dr. Zalka Csenge, nemzetközi mesemondó)

„(...) Ebben a kötetben 13 olyan magyar, koreai, francia, japán, német népmese kapott helyet, melyet számomra fontos emberektől hallottam, és újra meg újra elmeséltem, hiszen meglepően sok ember szereti a cicákat és a róluk szóló meséket.
Arra, hogy mit üzennek nekünk, meglett embereknek, ezek a mesék a Macskásságok felnőtteknek címszó alatt található gondolatindító írások utalnak. (...)” - Szabó Enikő

Szerző: Szabó Enikő
Illusztráció: Karda Zenkő
Kiadó: T3, Sepsiszentgyörgy, 2019
70 oldal, keménytáblás
4 éven felülieknek
21 x 26 cm

 

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom