Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Igazság-ügy

Igazság-ügy

RON 20.00
1 Raktáron

Válogatott elbeszélések 5.

Az író már 1957-ben hozzákezdett a címadó kisregényhez, ám csak 1985-ben fejezte be. Olyan kérdést boncolgat benne, mely egész életén át foglalkoztatta: az erkölcsi igazság és az igazságszolgáltatás kapcsolatát. A köztiszteletben álló Kohler kantontanácsos látszólag minden indok nélkül, egy elegáns étterem vendégeinek szeme láttára lelövi Winter professzort. A tanácsost elítélik és börtönbe zárják, ám megbízza Spätet, az éhenkórász zugügyvédet, hogy kérjen perújrafelvételt. A történet bővelkedik a váratlan - és hátborzongató - fordulatokban, s a filozofikus szerző végül meglepő magyarázattal szolgál. A kötet másik darabja, a Holdfogyatkozás, változat Az öreg hölgy témájára, szereplői „romlatlan”, tenyeres-talpas svájci parasztok, akikről kiderül, hogy pénzért minden aljasságra kaphatóak.

Szerző: Friedrich Dürrenmatt
Fordító: Asztalos József, Horváth Géza
Kiadó: Európa, 2003
326 oldal, keménytáblás papírborítóban
szép állapotban

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.