Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Kassák, az ember és a közszereplő

Kassák, az ember és a közszereplő

RON 27.00
1 Raktáron

Kassák Lajos (1887–1967) nem csupán a magyar irodalom és festészet kimagasló alakja, hanem a közélet meghatározó, erkölcsi magatartást orientáló személyisége is. Különösen a XX. század elején és közepén nyílt lehetősége demokratikus elképzelései megvalósítására. Irodalmi, képzőművészeti, csoportszervezői tevékenységéről már sok feldolgozás született, politikai szereplésének, egyéniségének részletekbe menő vizsgálata azonban még nem történt meg. Különösen az 1945-től haláláig tartó időszakról tudunk keveset. Jelen kötet Kassák Lajos egyéniségét, gondolkodói és közéleti tevékenységét, kapcsolatait vizsgálja, különös tekintettel az 1945 és 1956 közötti politikai, közéleti szerepvállalására. Nem csupán politika- és eszmetörténeti szempontból veszi nagyító alá a kassáki életmű egyes szakaszait, hanem lélektani megközelítéssel is próbálkozik.

 

Szerző: Standeisky Éva
Kiadó: Gondolat, 2007
295 oldal, füles, puhafedeles
új állapotban

© CarpeLibrum | 2019 – 2021
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

Feliratkozás

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.