Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Kőtutaj

Kőtutaj

RON 26.00

Egyszer csak mindenféle csodák történnek az Ibériai-félszigeten. Egy nő bottal megkarcolja a földet, s azt a karcolást soha többet nem lehet eltörölni. Egy férfi elhajít egy nehéz követ, s az a gravitációnak fittyet hányva röpül-röpül a tengerbe. Valami mást pedig seregélyek hatalmas raja követ mindenfelé...

De a legnagyobb csoda, melytől megbolydul és pánikba esik a világ, egy olyan természeti jelenség, amelyre egyszerűen nincs értelmes magyarázat: a francia-spanyol határon hatalmas repedés keletkezik a Pireneusok hegylánca kettéhasad, s a félsziget, mint egy tutaj, úszni kezd az óceánon nyugat felé - s ki tudja, hol áll meg.

S miközben megzavarodott politikusok próbálják kezelni a pánikot, nagyhatalmak igyekeznek hasznot húzni a megváltozott geopolitikai helyzetből, s Portugáliában nemzetmentő kormány alakul, öt ember járja be a félszigetet – mindegyikük egy-egy „csoda” részese volt, s most együtt utaznak, együtt próbálnak magyarázatot találni a megmagyarázhatatlanra; menekülnek, maguk sem tudják, hova és pontosan mi elől, de leginkább a szerelembe és az érzékek örömébe.

A Nobel-díjas író 1986-ban megjelent regénye a mulatságos és meghökkentő történeten keresztül véresen komoly témákról beszél: részint Portugália történelmi szerepéről és lehetőségeiről, de éppúgy az ember zavarodottságáról, élni akarásáról, konok boldogságkereséséről, amikor ép ésszel felfoghatatlan katasztrófák fenyegetik.

Szerző: José Saramago
Fordító: Székely Ervin
Kiadó: Európa, 2010
436 oldal, puhafedeles

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!