Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Magyar művészeti kislexikon

Magyar művészeti kislexikon

RON 25.00

Kezdetektől napjainkig

A ​lexikonkiadásra szakosodott Enciklopédia Kiadó a teljes magyar művészetet átfogó kislexikon kiadására vállalkozott. Festészet, szobrászat, építészet, ipar- és fotóművészet etgy kötetben 226 színes képpel.
Az első fél évezredre vonatkozóan igencsak kevés személynevet találunk, azok is inkább monogramok, ilyen-olyan körülírások – szükségnevek. 1600 körül sokasodni kezdenek a nevek, közöttük számos német és olasz, ami arra utal, hogy a történelmi Magyarország épületei, szobrai, festményei és ötvöstárgyai hosszabb-rövidebb ideig itt tartózkodó, vagy esetleg letelepedett mesterhez fűződnek.
A 19. század második felétől javarészt magyar nevekkel találkozunk, köztük – fordul a kocka – olyanokkal is, akik külföldön éltek/élnek, ennélfogva nemcsak a magyar, hanem a francia vagy a német művészetet is gazdagították.
Lexikonunkat kevesebb kép illusztrálja, mint amennyit a munkatársak és a kiadó szívük szerint szerepeltettek volna. Tekintse az olvasó ezeket ízelítőnek, a címszavak végén felsorolt irodalomjegyzék minden esetben eligazítást ad, hol található bővebb képanyag egy művész munkásságáról vagy egy korszak ismertetéséről.

Szerkesztette: F. Almási Éva, Körber Ágnes
Kiadó: Enciklopédia, 2002
423 oldal, keménytáblás

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!