Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Mercedes-Benz. Levelek Hrabalnak

Mercedes-Benz. Levelek Hrabalnak

RON 18.00

A ​gdański író jogosítványra vágyik, a sors egy titokzatos fiatal nő gondjaira bízza. Hogy szabaduljon a vezetés gyötrelmeitől, régi történeteket kezd mesélni neki a nagyapa Mercedes-Benzéről. Ezek az anekdoták egy ma már nem létező világban, a harmincas évek Lengyelországában, Lwów környékén játszódnak. Az autózás akkor még arisztokratikus portyázás volt, az úrvezetők csapatostul indultak léggömbvadászatra. A régi történetek szépségét kiemeli a kettős keret: a gdański író mindazt, amit elmesélt oktatójának, megírja Hrabalnak, aki annak idején hasonló helyzetből merített ihletet. De míg a prágai mesélő a világ egyik legszebb városában száguldozott Jawa motorján, Gdańsk múltjának nagy részét elpusztították a történelem gonosz erői. Ezt a civilizációs katasztrófát jeleníti meg a démonikus náci orvos (mai reinkarnációjával együtt) és az orosz tank elől a csatornába ugró szép Greta. Paweł Huelle (1957) költő és prózaíró a nyolcvanas évek második felében került be a lengyel irodalom élvonalába, Magyarországon Weiser Dávidka (2002) című regényével vált ismertté.

Szerző: Paweł Huelle
Fordító: Kertész Noémi
Kiadó: Európa, 2003
148 oldal, keménytáblás papírborítóban

© CarpeLibrum | 2019 – 2021
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

Feliratkozás

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.