Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Néző, játék, olvasó

Néző, játék, olvasó

RON 20.00
1 Raktáron

Dráma- és színháztörténeti tanulmányok

A kolozsvári egyetemi THÉ (Thália Helyi Élete) nevű kutatóműhelyhez kapcsolódó fiatal szerzők számos eddig ismeretlen forrásra támaszkodva értelmezik a 17-19. század színházi alkotásait a színjátszás és a dramaturgiai konvenciókkal, a színház szerepével, működésével kapcsolatos teoretikus írásokkal párhuzamosan. A kronológiai rendben felépülő kötet tanulmányai a forrásokat filológiai, művelődéstörténeti és történeti-dramaturgiai szempontból közelítik meg, hogy feltárják a színház jelentéseit és vonzerejét a tárgyalt időkörben. A kötet külön erénye, hogy a korszak színházi, dramaturgiai arculatát a barokk szerelem dramaturgiájának, az 1790-1820-as évek színház- és drámaelméleti nézeteinek vagy a színjátszás és a katolikus nevelés összefüggéseinek általánosabb kérdéskörei mellett olyan részproblémákon keresztül világítja meg, mint pl. Felix Berner gyermektársulata a 18. században, a színlapok tükrözte színházvilág Sepsiszentgyörgyön, egy tánccal kapcsolatos 18. század végi kolozsvári kézirat vagy a hun történetek drámája a reformkorban.

Szerkesztette: Egyed Emese
Kiadó: Kriterion, 2004
346 oldal, puhafedeles
új

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.