Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Regények, elbeszélések

Regények, elbeszélések

RON 27.00
1 Raktáron

Hóvihar; ​titokzatos párbaj; három kártyalap, amely gazdagságot hoz és őrületbe kerget; átváltozás, átöltözés, parasztfelkelést vezető haramia és trónbitorló; Kleopátra szeretői; megszöktetett lány; Nagy Péter és Nagy Katalin; udvaroncok, talpnyalók és hű alattvalók; női fürdő Tifliszben és a Sátánt nem tagadó jezídiek szektája; titkos szerelmek és kikényszerített házasságok; láncon tartott medve, tűzvész és a fa odvába dobott gyűrű.
Néhány kiragadott kép Puskin prózájából, ebből a teljes, sokrétű, fényűző, költői világból.
A XIX. századi nagy orosz regényirodalom Gogol, Dosztojevszkij, Tolsztoj, Turgenyev, Goncsarov történeteinek forrásvidékéről. Ha valóban igaz Dosztojevszkij elhíresült mondása, hogy mindannyian Gogol köpönyegéből bújtunk elő, akkor ez a köpönyeg Puskin szédületesen gazdag írói garderobe-jából való. És hogy onnan való, ezt maga Gogol és Dosztojevszkij tudhatta a legjobban. A puskini elbeszélés olyan kezdet az orosz prózairodalomban, amely minden későbbi költői lehetőséget magában foglal. Nem kordokumentum csupán, nem száraz irodalomtörténet.
A Puskin szépirodalmi munkáit minden eddiginél bővebb válogatásban közreadó sorozatunk második kötetében a szépprózai írásokat veheti kezébe az olvasó. A költőből lett prózaíró egyetlen befejezett regényét most új fordításban adjuk közre.

Szerző: Alekszandr Szergejevics Puskin
Fordító: Brodszky Erzsébet, Gyöngyi László, Honti Rezső, Kántor Péter, Makai Imre, Rab Zsuzsa, Radó György, Szőllősy Klára, Trócsányi Zoltán
Kiadó: Európa, 2009
624 oldal, keménytáblás papírborítóban
újszerű állapotban

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom