Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Szendvics vörös kaviárral

Szendvics vörös kaviárral

RON 23.00

Válogatás az orosz erotikus irodalomból

„Az orosz irodalommal kapcsolatos sztereotípiák egyike, hogy »Szonyának nincsen teste« – azaz, hogy az orosz klasszikus írók a testi szerelem ábrázolásától még akkor is tartózkodtak, amikor az esztétikailag indokolt lett volna. Mint a legtöbb sztereotípia, ez is inkább hamis, mint igaz. (…)
Tény, hogy az orosz társadalom és kultúra megkésett fejlődése következtében nincs »orosz Boccaccio« vagy »orosz de Sade márki«.
(…) A kommunista rendszer bukása óta egyre-másra jelennek meg az orosz erotikus irodalom különéle antológiái, s így ma már nemcsak az irodalomtörténészek, hanem az egyszerű orosz olvasók számára is köztudott például az, hogy a barkoviánus irodalom csúcsát az orosz költészet két legnagyobb klasszikusa, Puskin és Lermontov jelenti – s bár különféle szervezetek követelik az erotikus művek betiltását (…) az a bizonyos sztereotípia végérvényesen megdőlt.”
(M. Nagy MIklós)

Válogatta, szerkesztette és a jegyzeteket írta:
M. Nagy Miklós
Kiadó: Noran, 2006
368 oldal, keménytáblás papírborítóban

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!