Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Sznob

Sznob

RON 20.00

Edith Lavery nem nemesi család sarja. Mondhatni, „polgári személy”, amely édesanyja szótárában felér egy trágársággal. A mama ugyanis vérbeli törtető, aki Edithnek a legjobbat akarja, legalábbis férjben és rangban. Egy családi látogatás alkalmával Edith megismerkedik a bulvárlapok által legjobb partinak mondott Charlesszal, aki mellesleg Broughton grófja. Hamar eljön az esküvő napja, a mama boldog, de Edith nem tudja eldönteni, hogy Charles bűvölte el, vagy pedig a kastély, a bálok, a „burzsoázia diszkrét bája”… Ráadásul Charles anyja – aki mindenkiről tud egy gyilkos pletykát – elhíreszteli, hogy Edith a kastélyba érkező filmesek szeretője, így az összekuszált szerelmi szálak, színészkedő arisztokraták és öntelt színészek forgatagában Edithnek dönteni kell: sznobéria vagy szerelem.

„Provokáló, izgató, zavarba ejtő” The Spectator

„Oscar Wilde sem írhatta volna szemtelenebbül” Plum Sykes, író

„Az előkelők, a gazdagok és törtetők briliáns gúnyrajza” Jilly Cooper

A nemesi családból származó Julian Fellowes tanulmányai befejeztével húsz éven át volt ünnepelt színésze Nagy-Britanniának, 2001-ben pedig Oscar-díjat nyert a Gosford Park című film forgatókönyvéért. Az arisztokraták csillogó és kirekesztő világának jó ismerőjeként írta meg szatirikus és kulisszahasogató művét, amely a brit sajtó szerint egy velejéig sznob regény a sznobok botrányairól.

Szerző: Julian Fellowes
Fordító: Kallai Nóra
Kiadó: Ulpius-ház, 2008
533 oldal, puhafedeles

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!