Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Testfüggőség

Testfüggőség

RON 35.00
3 Raktáron

Novellák

A kötet főként az emberi kapcsolatokat kutatja, annak hatásait a környező világra, teszi ezt filozófiai, történeti és szellemi síkon. Az első ciklus, A tagadás történetei a görcsös ragaszkodás, a fizikailag be nem teljesíthető kapcsolatok, a szorongás és a pánikbetegség, az apa és fia közti kapcsolat tematikáját dolgozza fel. Az Anzelm éveiről címet viselő második ciklus a folytonosság jegyében született, az 1400-as évektől napjainkig mutatja be a fő karakter változásait. Bár első pillantásra úgy, a reinkarnáció foglalja egybe az öt novellát, valójában különféle szellemi állapotokat, stációkat tárgyal, fölhasználva a keresztény, a zsidó vallás és a buddhizmus néhány jellegzetességét.

Miklóssi Szabó István 1977-ben született Sepsiszentgyörgyön; jelenleg is ott él. 1997-től közöl verseket a Háromszékben, illetve tárcákat és novellákat az egykori Romániai Magyar Szóban, a kolozsvári Szabadságban. 2001-től rendszeresen közlik novelláit a Látóban, az Echinoxban, a Helikonban, a Tiszatájban, az Irodalmi Jelenben, valamint a Várad folyóiratban. 2016-tól az irodalmat népszerűsítő Olvaskola online olvasófórum alapítója és működtetője. Kötetei: Patkányugró (2005), Purgatórium (2013).

Szerző: Miklóssi Szabó István
Kiadó: Mentor Könyvek, 2019
179 oldal, keménytáblás papírborítóban
új állapotban

© CarpeLibrum | 2019 – 2021
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!

Feliratkozás

A carpelibum.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.