Tel.: 0729 823 200

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum, üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” - Herbert George Wells

CarpeLibrum.ro - online erdélyi magyar könyvtér - webshop
Titkos Tanítás I. - Kozmogenézis: a világ teremtése

Titkos Tanítás I. - Kozmogenézis: a világ teremtése

RON 25.00

Bár H. P. Blavatsky fő műve, a Titkos Tanítás több mint egy évszázada született, alapgondolatai örökérvényűek, és a vizsgált tudományos, vallási, filozófiai elvek ugyanolyan időszerűek, mint megírása idején. Teljességében eddig magyarul soha nem jelent meg, csak két részlet belőle 1930 körül. Most legalább 6 kötetben fogjuk kiadni, évente jelentkezve egy-egy új résszel. Az első rész egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány, a kozmosz születéséről és fejlődéséről szóló stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazza.

A ​kötet három részből áll. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézetek az emberiség születéséről és fejlődéséről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek és eredményeinek összehasonlítását tartalmazzák.
A „Titkos Tanítás” nem szokványos könyv. Ahogyan a szerző mondja: „Első és egyetlen célom volt világossá tenni, hogy minden exoterikus vallás és filozófiai irányzat -legyen bármilyen régi vagy a legújabb- az elsőtől az utolsóig pusztán az ősi "Bölcsesség Vallás” visszhangja volt. Igyekeztem bemutatni, hogy a TUDÁS FÁJA csakúgy, mint az Igazság maga, mindig is Egy volt, és hogy bármilyen változatos formát öltsenek is a lombok és gallyak, a fő ágak és a törzs továbbra is a régi fáé, amelynek árnyékában felcseperedtek és megerősödtek a jelenkor emberiségét Földünkön megelőző fajok ezoterikus filozófiái." 

Szerző: Helena Petrovna Blavatsky
Fordító: Szlemenics Mária, dr. Hennyey Vilmos
Kiadó: Magyar Teozófiai Társulat, 2011
491 oldal, puhafedeles

© CarpeLibrum - 2019
Tel.: 0729 823 200

fb icon carpelibrum

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

Hírlevél

Az űrlap kitöltésével Ön elfogadja a weboldal adatvédelmi irányelveit és a benyújtott információk tárolását!